alt=""

Muista minut
alt=""

Yritys

Focus Nordic

Focus Nordic on pohjoismaiden suurin valokuvaustarvikkeiden jakelija. Sen valikoimissa on edustettuna monia vahvimmista tuotemerkeistä, sekä kameroissa, kiikareissa että tarvikkeissa. Lisäksi yrityksellä on lukuisia tuotteita oman Focus tuotemerkin alla.

Yrityksen ideana on tehokkaalla jakelulla suoraan omasta varastosta palvella jälleenmyyjiään pohjoismaissa parhailla tuotteilla. Suurilla tavaraostoilla kaikkia pohjoismaita varten saadaan parhaat hinnat sekä tuotteille että kuljetuksille muita etuja unohtamatta.

Focus Nordicin tavoitteena on olla mahdollisimman kattava tavarantoimittaja asiakkailleen. Tänä päivänä valikoimissa on jo yli 80 eri tuotemerkkiä, joista suuri osuus on ”rautaa”, kuten kameroita, videokameroita, objektiiveja ja kiikareita. Suurimpana tavoitteena Focus Nordicilla on, että se jättää jälkeensä positiivisen hengen, työntekijöidensä henkilökohtaisella kiinnostuksella, pätevyydellä ja joustavuudella.

Valmistaja joka haluaa pohjoismaisille markkinoille voi tuskin saada parempaa yhteistyökumppania. Yhdellä pohjoismaisella varastolla ja eikä vähempää kuin 18:lla kentällä kiertävällä myyjällä tavoittaa tehokkaasti noin 25 miljoonan ihmisen markkinat.

Focus Nordic logo

Historia

Focus Nordic perustettiin yhdistämällä Westheimer A/S Tanskasta, Focus Trading Ruotsista ja Aronsen A/S Norjasta. Nämä kaikki olivat jo valmiiksi suuria omilla markkinoillaan ennen yhdistymistä, joka tapahtui 1. tammikuuta 2010. Näillä yrityksillä on myös pitkä historia takanaan. Paul Westheimer perusti Westheimer A/S yrityksen jo 1955. Se oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toi japanilaisia kameroita eurooppaan. Päämerkkeinä lähes 50 vuoden ajan olivat Canon ja Minolta. Mutta tuotemerkkien määrä kasvoi nopeasti, etenkin sen jälkeen kun Paulin poika Mikael Westheimer, tuli yrityksen johtoon.


Focus Trading AB:n perusti nykyinen Focus Nordicin toimitusjohtaja Thomas Wernbo vuonna 1984. Kaikki alkoi Mullsjössä valkokankailla, mutta myös siellä tuotteiden ja tuotemerkkien määrä kasvoi nopeasti ja muutto Göteborgiin oli sen luonnollinen seuraus.


Aronsen A/S:n perusti Knut Aronsen vuonna 1989 ja (Aronsens) on ollut yksi tunnetuimmista ja vakiintuneimmista (nimistä) Norjan valokuvausmarkkinoilla jo 50-luvulta lähtien. Yhdistämiseen kuului myös Focus Image Nordic Oy, jonka nämä edellä mainitut yritykset omistivat yhdessä. Se on kehittynyt ja kasvanut erittäin nopeasti johtavaksi tavarantoimittajaksi Suomen markkinoilla.

Tänään

Focus Nordic AB:n liikevaihto on pohjoismaisella tasolla noin 50 miljoonaa euroa. Joillakin maiden välisillä eroilla, edustaa yritys tänä päivänä mm. seuraavia tuotemerkkejä: PENTAX, Panasonic, Tamron, Kodak, Metz, Nissin, Focus, Hähnel, Lowepro, Transcend, Gorillapod, Lensbaby, Steiner, Ilford jne.