Lisää tuotteet ostoskoriin ennen siirtymistäsi kassalle

Valokuvaus
Video

Aloittelijan Opas UE-valokuvaukseen

2021-09-29
Kuva: David de Rueda

Urbaani löytöretkeily on moderni seikkailla kaupungeissamme ja niiden ulkopuolella. Se koostuu hylättyjen ja kiellettyjen paikkojen tutkimisesta. Kohteemme koostuvat vanhoista linnoista raskaaseen teollisuuteen, syvimmistä tunneleista korkeimpiin kattoihin, valikoima on rajaton.

Kuka on David de Rueda?

Olen valokuvaaja ja urbaani löytöretkeilijä Ranskasta. Matkustan ympäri maailmaa tutkimaan hylättyjä ja kiellettyjä paikkoja ja inspiroidun myös yöllisistä kuvauksista ja upeista maisemista.

Miten päädyin valokuvaamaan
Muistaakseni olen aina ollut rakastunut kuviin. Kun olin teini-ikäinen, kuvasimme kavereiden kanssa lyhytelokuvia. Aloitin valokuvauksen, kun sain ensimmäisen point-and-shoot-kamerani, enkä ole lopettanut sen jälkeen.

Mitä on urbaani löytöretkeily?

UE:n lyhyt esittely
Urbaani löytöretkeily (Urban Exploration, UE) on moderni seikkailla kaupungeissamme ja niiden ulkopuolella. Se koostuu hylättyjen ja kiellettyjen paikkojen tutkimisesta. Kohteemme koostuvat vanhoista linnoista raskaaseen teollisuuteen, syvimmistä tunneleista korkeimpiin kattoihin, valikoima on rajaton.

Miten aloitin UE:n ja miksi nautin siitä
Kun aloitin urbaanin löytöretkeilyn, en edes tiennyt, että sille on nimi. Hylätyt julkisivut, joita toiset eivät edes huomaa, ovat aina kiehtoneet minua. Ensimmäistä kertaa sanoin: "katsotaan, mitä sisällä on", kun astuimme suureen, toisen maailmansodan aikaiseen sukellusvenetukikohtaan. Oli aika vaikuttavaa viettää tunteja loputtomassa tunnelien ja hallien sokkelossa. Minulla oli vahva tunne, että olin rinnakkaisessa maailmassa, jota kukaan muu ei tunne. Kuten valokuvaustakin, olen jatkanut löytöretkeilyä siitä lähtien, etsien aina uusia seikkailuja.

Ainutlaatuisimmat käydyt paikat
Retket autolla ovat hyvä tapa tutustua maahan ja sen kätkettyihin aarteisiin. Pari vuotta sitten tein kolmen kuukauden matkan halki USA:n, aina New Yorkista Los Angelesiin. Tutkin monia uskomattomia paikkoja ja kuvasin Urban Escape -dokumenttia amerikkalaisista urbaaneista löytöretkeilijöistä. Oli varsinainen seikkailu viettää tien päällä kolme kuukautta ja matkata New Yorkin siltojen huipulta Kalifornian kuun valossa kylpevälle lentokoneiden hautausmaalle.

Jotkut mieleenpainuvimmista tutkimusmatkoistani sijoittuvat entiseen Neuvostoliittoon, jossa brutalistinen arkkitehtuuri kohtaa valtavia rakennushankkeita. Eeppisin retkeni tapahtui Kazakstanissa, jossa onnistuin tutkimaan Neuvostoliiton avaruuskisan pyhäinjäännöksiä Baikonurissa. Siellä oli kaksi jättimäistä hangaaria keskellä autiomaata, sisältäen kaksi avaruussukkulaa ja raketinheittimen, jotka ovat olleet hylättyinä 30 vuoden ajan. Tämä löytöretkeily vaati paljon valmistautumista ja hieman onneakin, sillä se oli varsinainen hyppy tuntemattomaan.

Haluan nähdä kymmeniä paikkoja ympäri maailmaa!

Aloittelijan opas UE-valokuvaukseen

Ennen kuin aloitat kuvaamisen, kannattaa tutustua paikkaa ensin. Tämä on hauskaa ihan vain vierailun vuoksi, mutta se on tärkeää myös saadaksesi käsityksen paikasta ja siitä, mitä kannattaa kuvata.

Tiukka keskittyminen parhaisiin kohteisiin on hyvä tapa ottaa kuvia, joista voit olla ylpeä. Käytän mieluummin enemmän aikaa yhteen hyvään valokuvaan kuin useampaan keskivertokuvaan. Omilla näkökulmilla ja valolla leikkiminen ovat tärkeimmät elementit, joista aloittaa.

Valokuvausvälineet

Kameran ohella jalusta on yksi urbaanin löytöretkeilijän tärkeimmistä varusteista. Urbex-valokuvaus tarkoittaa usein hämäriä olosuhteita ja siksi jalusta on tärkeä varuste, jotta saat teräviä kuvia alhaisella ISO-herkkyydellä. Se helpottaa myös oikean rajauksen löytämistä. Jalusta, jolla on hyvä koko-/painosuhde, on paras, sillä tutkimusmatkailu vaati paljon liikkumista.

Repustani löytyvät täysikennoinen DSLR-kamera, laajakulmaobjektiivi (14-24 mm), tavallinen 50 mm objektiivi, taskulamput, RGB-LED-paneelit, kaukosäätimet ja tarpeeksi akkuja.

Miten suunnitella retki

 • Miten valita paikat, joihin kannatta tutustua?
  Kohteen valinta riippuu todella paljon kuvaajan mieltymyksistä ​​ja tavoitteista. Älä valitse ensimmäisille löytöretkille paikkoja, joihin on liian hankala päästä, koska on tärkeää kartuttaa kokemusta pikkuhiljaa. Askel kerrallaan!
 • Varusteet valokuvausvälineiden lisäksi
  Työkäsineet ja taskulamput ovat erittäin käteviä, kuten myös tukevat kengät, joilla on helppo kiivetä. Käytä hillittyjä värejä. Silloin tällöin voidaan tarvita myös köyttä. Pidempiä löytöretkiä varten älä unohda ottaa mukaan juotavaa ja pientä purtavaa.
 • Turvallisuus
  Hylätyt ja kielletyt paikat eivät ole turvallisia. Sinun on pidettävä tämä mielessä koko ajan ja oltava aina hyvin varovainen sen suhteen, mihin laitat jalkasi tai kätesi, sillä vaara voi piillä kaikkialla. Jos et luota johonkin lattiaan, portaisiin tai tikkaisiin, älä kokeile niitä. Onnettomuudet voivat tapahtua hyvin nopeasti. Minullekin on sattunut vaarallisia tilanteita. Kun olin tutkimassa hylättyä hotellia New Yorkissa, lattia petti täysin yllättäen. Onneksi pystyin pysäyttämään putoamisen kyynärpäilläni ja pääsin kiipeämään takaisin ylös. Pudotus olisi ollut 5–6 metriä... Lisäksi on tärkeää, että läheisesi tietävät missä olet ja milloin heidän on oltava huolissaan, jos et tule takaisin. Löytöretkeily yhdessä toisen ihmisen kanssa on paljon turvallisempaa.
 • Tutkimus
  Tutkimus alkaa yleensä paljon ennen varsinaista löytöretkeä. Paikan löytäminen vaatii enemmän tai vähemmän ennakkotyötä (useimmiten vaikeasti löydettävissä oleva paikka on kiinnostavampi). Jotkut paikat vaativat tutkimista ja se saa sinut välillä tuntemaan itsesi oikeaksi etsiväksi. Jos aloitat kuva- tai nimihaulla, sinun täytyy kerätä lisää vihjeitä löytääksesi kohteen tarkan sijainnin. Tarjolla on paljon online-työkaluja (satelliittinäkymät, rakennustietokannat, foorumit, uutisartikkelit ja niin edelleen ...). Kun olet paikan päällä, varaa aikaa tarkistaa alue, jotta löydät helpoimman sisäänkäynnin. Ja muistakaa, keskittykää kuvaamiseen, ei paikkojen roskaamiseen!Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.