Valokuvaus
Video

Drone-suodinopas maisemakuvaaja Lisa Sihlbergilta

2021-05-28

Luontokuvaajana ja elokuvantekijänä drone on jatkuva kumppanini kaikilla tutkimusmatkoillani arktisesta pohjoisesta etelän sademetsiin. Ja koska kuvausympäristö vaihtelee yhtä paljon kuin valaistusolosuhteet, pidän aina NiSin ND4 - ND32 drone-suotimeni mukanani. Anna minun opastaa, kuinka voit viedä dronella ottamasi valokuvasi ja elokuvasi uusiin korkeuksiin suodattimien avulla!

Islannin retkikunnan aikana korppi hyökkäsi droneni kimppuun! Älä huoli, lintu on kunnossa, samoin kuin dronen objektiivi, kiitos käyttämäni ND-suotimen! Mutta on monia muita syitä käyttää suotimia dronessasi, joten aloitetaan perusasioista.


NISI IRND 16

 

Nisi ND-suotimet (harmaasuotimet)

Yleisimmin käyttämäni suotimet, kuten edellä mainitsin, ovat NiSin IRND-suotimet, joita kutsutaan myös harmaasuotimiksi. IR tarkoittaa, että suodin leikkaa infrapunavaloa, joten et saa minkäänlaisia värivirheitä kuviisi. IRND-suotimia on useita vahvuuksia, kuten IRND4, IRND8, IRND16 ja IRND32 ja ne vähentävät kameran linssiin osuvan valon määrää. Vaikka suosittelen kuvaamista aikaisin aamuisin tai iltaisin saadaksesi tasaisimman valon kuvillesi, nämä suotimet ovat todella hyödyllisiä, kun kuvaat kirkkaassa päivänvalossa tai kun tallennat auringonnousuja ja auringonlaskuja, kun et halua ylivalottaa kuvaa.


NISI IRND 8

 

Miten ne toimivat?

IRND8 päästää läpi 1/8 valoa kun taas IRND16 päästää läpi 1/16 valoa ja niin edelleen. Valotuksen kannalta tämä tarkoittaa, että ND8 antaa kolme aukkoa pidemmän ja IRND16 antaa neljä aukkoa pidemmän valotuksen. Siksi ND-suotimen käyttö antaa sinulle enemmän vapautta leikkiä suljinnopeudella ja aukolla saadaksesi parhaan mahdollisen irti kuvastasi!


NISI IRND 16

 

Suljinnopeus

Videokuvattaessa 1/50 suljinnopeus sopii parhaiten sujuviin kohtauksiin. ND-suotimet sopivat sinulle täydellisesti, jotta pystyt kuvaamaan niin pitkällä suljinnopeudella, vaikka kuvaisit kirkkaassa päivänvalossa.


NISI IRND 8

 

Pyöröpolarisaatiosuodin (CPL)

Jos olet kiinnostuneempi rakennuksien tai vesipintojen kuvaamisesta, NiSin pyöröpolarisaatiosuodin (CPL) voi auttaa kuvauksessa lasin ja veden heijastusten vähenemisen ansiosta. Tämä suodin on saatavana myös CPL/ND yhdistelmänä, joka mahdollistaa suuremman konrastin, syvemmät värin, vähemmän heijastuksia ja se vähentää myös objektiivin läpi tulevan valon määrää.


NISI CP-L

 

UV-suodin

Toinen upea suodin, jota todella suosittelen, on NiSin UV-suodin, joka sekä suojaa täydellisesti objektiivin etulinssiä että vähentää häiritsevän UV-valon määrää kuvissa. Näkymätön UV-valo on voimakkaimmillaan puhtaassa meri-ilmassa ja korkeilla vuoristoalueilla ja voi aiheuttaa epätarkkuutta ja sinertävää värisiirtymää. Pakollinen hankinta kaikille teille maisemakuvaajille!


NISI NC UV

 

Siinä kaikki tarpeellinen! Lyhyt johdatus NiSi-suotimien ihmeelliseen maailmaan. Toivon, että tämä antoi sinulle hieman enemmän selkeyttä suodinten viidakossa ja että olet nyt valmis tuottamaan vielä korkealaatuisempia elokuvia ja valokuvia dronellasi. Onnea ja ennen kaikkea pidä hauskaa!


Ystävällisin terveisin, Lisa Sihlberg – luontokuvaaja, elokuvantekijä ja sisällöntuottaja

Kuva: Andres Tabares

Lisa Sihlberg, Ruotsi

Focus Nordic Knitter Business Park Kutojantie 6-8 FI-02630 Espoo Y-tunnus: 2654094-5

Etsi Google Mapsista

Valitse alue