Namibia – kontrasien maa

Eläväiset värit, selkeät muodot ja kiehtovat näkymät – Namibia on valokuvauksen ystävien paratiisi. Tamronin ambassador Luke Stackpoole ikuisti matkansa tunnelmat 150–500 mm f/5-6,7 Di III VC VXD -objektiivilla.

Kuva: Luke Stackpoole

Villieläimiä, omituisia aavikoita ja monipuolinen kulttuuri – Namibia ei ole syyttä yksi valokuvaajien suosituimmista kohteista maailmanlaajuisesti. Lounais-Afrikassa sijaitseva monipuolinen maa lumosi myös Luke Stackpoolen. Heti kun uusi 150–500 mm f/5–6,7 Di III VC VXD ultrateleobjektiivi oli saatavilla, hän istui Windhoekiin suuntaavassa lentokoneessa. Pääkaupungista hän halusi tutustua Namibian laajoihin riistansuojelualueisiin ja punaisiin dyynimaisemiin. Nykyään demokraattisessa maassa, joka on yli kaksi kertaa Saksan kokoinen, asuu vain noin 2,5 miljoonaa ihmistä. Matkailulla on tärkeä rooli. Ennen pandemiaa Namibiassa kävi vuosittain runsaat 1,6 miljoonaa vierasta. Monet heistä haluavat ottaa mukaansa erityisesti kaksi asiaa: maan pohjoisosan ainutlaatuisen villieläimistön ja Namibin autiomaan kiehtovat luonnonmaisemat.

Kiertueella

"Mahdollisuus kuvata vapaana liikkuvia leijonia ja leopardeja silmien tasalla oli pitkäaikainen haaveeni", Luke kertoo. Pohjoisen valokuvasafarin ja Okonjiman luonnonpuistossa sijaitsevan AfriCat-säätiön vierailun jälkeen hän lähti Namibin hiekkameren maailmankuuluisille suolasavialtaille Sossusvleihin ja Deadvleihin. Niitä ympäröi omituinen dyynimaisema, joka hohtaa monissa oransseissa, punaisissa ja ruskeissa sävyissä. Kiehtovan näköiset kuolleet puut ovat kohonneet täällä taivaalle vuosisatojen ajan.  "Mitat ovat uskomattomat. Dyynien korkeuden tajuaa vasta, kun yrittää kiivetä niille", Luke kertoo.

Villieläimiä ja outoa kauneutta

Luke käytti Namibiassa kuvatessaan enimmäkseen 150–500 mm f/5–6,7 Di III VC VXD -objektiivia. "Tämä kompakti ultratelezoom on ihanteellinen villieläinten ja taiteellisten maisemien kuvaamiseen", hän sanoo. "Eläimet voidaan tuoda ruudulle suurikokoisena, jolloin jopa leijonan harjan yksittäiset karvat saadaan terävästi esiin. Kapea kuvakulma mahdollistaa sisällöltään rikkaat kuvat, joissa on korkea graafinen laatu." Lyhyesti sanottuna 150–500 mm on täydellinen objektiivivalinta Namibian kaltaiseen monipuoliseen valokuvausparatiisiin.

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.