Lisää tuotteet ostoskoriin ennen siirtymistäsi kassalle

Valokuvaus
Video

Valon kanssa veistettyjä muotokuvia

"On halvempaa, nopeampaa ja yksinkertaisesti mukavampaa työskennellä jatkuvassa valossa", sanoo Michał Warda, kokenut hää- ja mainoskuvaaja. Hän kertoo esimerkkien avulla, miten hän käyttää LED-paneeleita studiossa ja kuvauspaikalla.

Kuva: Michał Warda

Michał Warda, joka on White Smoke Studio -kollektiivin toinen puolikas (toinen puolikas on Dorota Kaszuba), on tunnettu siitä, että hän valitsee työkalunsa erittäin huolellisesti. Kun ei ole hääkausi, hän työskentelee pääasiassa studiossaan Ochotassa, Varsovan kaupunginosassa, tai eri lokaatioissa ja järjestää pieniä kaupallisia, mainos- ja henkilöbrändäyskuvauksia.

Mitä tulee valaistukseen, hän käyttää pääasiassa Nanliten LED-paneeleita. Miksi hän valitsee jatkuvan valon? Pyysimme häntä jakamaan kokemuksensa kanssamme ja näyttämään muutamia esimerkkejä siitä, miten hän käyttää LED-valoa erilaisissa kuvauksissa.

Mitkä ovat LED-valon edut?

  • LED-valoa voidaan helposti sekoittaa vallitsevaan valoon, kun kuvaamme lokaatioissa. Nanlite-paneelien avulla voit hallita värisuodattimilla ja muokkaimilla aikaansaatuja efektejä mukavasti. Kun käytämme RGB-paneeleita, voimme säätää väriä erittäin tarkasti, mikä saa kuvan näyttämään yhtenäiseltä ja luonnolliselta. LED-paneelit voidaan myös helposti mukauttaa kenttätyöhön. Voit syöttää niihin virtaa pistorasiasta tai ulkoisista akuista, joten sinun ei tarvitse käyttää suuria ja kalliita generaattoreita. Ne eivät kuumene, ovat energiatehokkaita ja vakiinnuttavat tehon ja lämpötilan muutamassa sekunnissa käynnistämisen jälkeen.
  • Olen huomannut, että jos emme työskentele ammattimallien tai näyttelijöiden kanssa, kuvattavat tottuvat helpommin jatkuvaan valoon. Pystyn luomaan intiimin ilmapiirin nopeampaa kuvaamista varten, mikä auttaa minua tuomaan esiin kuvatun henkilön todellisen luonteen.
  • Kun työskentelet erilaisten videovalojen muokkaimien, diffuusoreiden ja lippujen kanssa, on helpompaa ja ennen kaikkea nopeampaa saada aikaan haluamamme efektit. Hiomme asetukset nopeammin kuntoon ja sen ansiosta koko kuvaus sujuu paljon sujuvammin.
  • Joskus teemme lyhyitä videoita asiakkaidemme sosiaalisen median kanavia varten. LED-valaisimien asennus on heti valmis ja voimme työskennellä samanaikaisesti ja samoilla laitteilla.

Vain yksi valo

Tämä kuva on otettu käyttämällä vain yhtä Nanlite Forza 500 -valaisinta, joka on sijoitettu vasemmalle. Käytin täyttä tehoa ja kaksinkertaista diffuusiota (kaksi diffuusoria, joissa oli grid ja 120 x 120 cm:n kehys). Lippu peitti valon, jotta se ei valaisi taustaa liikaa. Oikeanpuoleinen sivutausta toimi myös mustana suojana, joka imee liian voimakasta valoa. Studiossa kutsumme sitä yleensä "negatiiviseksi täytteeksi".

Tehokas Nanlite Forza 500 antaa paljon valoa. Keskikokoisen kameran kapeasta aukosta huolimatta meillä oli riittävästi tehoa. Tämän lisäksi Nanlite Forza 500 tarjoaa loistavan värintoiston, mikä vähentää huomattavasti editointiin kuluvaa aikaa.

Yksi valo kahdella putkella

Halusimme saada kuvan, joka olisi kauniisti muotoiltu pelkällä valolla eikä tarvitsisi muita jälkikäsittelyjä. Tämä kuva tarvitsi oikeastaan vain muutaman muokkauksen. Käytimme kolmea valoa. Kuvattavien takana oli yksi Nanlite Pavo Tube 15C. Oikeanpuoleinen valo tulee Forza 60 LED -valaisimesta, joka on pehmennetty diffuusorilla. Samalle puolelle, mutta ei yhteen riviin, olen sijoittanut toisen PavoTube 15C:n, tällä kertaa gridillä, joka teki valosta tarkemmin kohdistetun.

Me otamme Nanlite PavoTube 15c:stä ja Forza 60B:stä koostuvan setin lähes kaikkiin kuvauksiin. Pieni valo, monia mahdollisuuksia.

Lindbergh kahdella valolla

Tämä Lindbergh-tyylinen valokuva on otettu kahdella valolla. Yksi niistä, Nanlite Forza 60, suunnattiin ylhäältä kohti hiuksia, jotta ne saisivat pehmeän hehkun. Etupuolelle sijoitimme kaksi V-flatia (korkeat V-muotoiset valot) Forza 500:n ja parabolisen softboxin kanssa, mutta ilman diffuusoreita. Näin saimme aikaan terävämmän ja tarkemman valon, joka saa sinut tuntemaan, että malli istuu auringonvalossa. Valokuvan muuntaminen mustavalkoiseksi antoi sille mukavan tekstuurin ja ulkoasun, joka muistuttaa teatterikuvausta, jonka halusin saavuttaa.

LED-valoa käyttämällä on paljon helpompi hallita vaikutusta, kun kasvot valaistaan kovalla, suoralla valolla. Vivahteiden ja varjojen vangitseminen on ratkaisevan tärkeää lopputuloksen kannalta.

Nanlite Mixpanel toiminnassa

Tässä kaupallisessa valokuvauksessa olen käyttänyt kahta LED Nanlite Mixpanelia, kolmea PavoTubea ja salamaa, kaikki yhdessä. Sivuille sijoitettiin täydellä teholla varustetut Mixpanels-paneelit. Se on hyvä ratkaisu, jos haluan nopeasti luoda värikkään setupin suurella teholla. Mallin takana oleva verho valaistiin kummaltakin puolelta PavoTubes-putkilla. Salamaa ja parabolisia modifikaattoreita käytettiin vain varjojen täyttämiseen. Nanlite Mixpanels on kuin sveitsiläinen linkkuveitsi, erittäin monipuolinen. Ne tarjoavat melko suuren valaisualueen, joten ne toimivat hyvin aina, kun haluan valaista koko huoneen tai simuloida auringonlaskua, joka tulee ovesta sisään.

Ne tarjoavat vahvaa, terävää valoa laajalla värivalikoimalla. Lisäksi Nanlite Mixpanel saa virtansa yhdestä V-lock-akusta, joten se on myös erittäin mobiili laite.

Parasta RGB-valoissa on lähes rajattomat mahdollisuudet luoda tunnelmaa. Se tarkoittaa loputonta luovaa hauskanpitoa!

Aamuvalo

Tässä lifestyle-kuvassa kihlajaissessiosta näkyy suosikkimatkustuslaitteistoni. Se on yhdistelmä Nanlite Forza 60B:tä (Bi-color) ja projektoria, joka tässä tapauksessa simuloi ikkunan läpi tulevaa auringonvaloa. Asetimme sen parvekkeelle hyvin pilvisenä päivänä, mutta saimme aikaan aurinkoisen aamun vaikutelman. Asetimme projektoriin gobo-kiekon, joka simuloi ikkunaa, jossa on kaihtimet. Se korostaa tämän kohtauksen luonnollista ilmettä. Miksi Forza 60B, eikä 60? Voidaksesi säätää tarkasti lämpimämmän valkotasapainon – tässä n. 4200K.

Mikä on gobo?

Studiokuvauksessa gobo tarkoittaa modifiointilaitetta, jonka avulla voit heijastaa kuvion, joka jäljittelee luonnonvaloa, joka tunkeutuu puun lehtien läpi, tai tässä tapauksessa ikkunan muotoa, jossa on kaihtimet. Voit leikata gobon vaahtomuovista, mutta Nanlite helpotti sitä omilla tuotteilla, jos käytät Forza 60/60B:n projektorikiinnitystä. Liu'uta vain yksi monista valmiista kiekoista paikalleen ja saat helposti aikaan halutun vaikutuksen.

Kansikuva

Tämä on hyvä esimerkki kauneusvalosta henkilökohtaisen brändin kuvauksessa. Halusimme saada aikaan todella raikkaan ilmeen, joten käytimme kolmea valoa: Nanlite Forza 500, 300 ja 60. Tärkein, erittäin terävä valo oli Forza 500, jonka heijastin oli sijoitettu vasemmalle ja antoi mallille raikkaan ilmeen. Lisäksi Forza 300, jossa on diffuusori ja ylimääräinen heijastin varjojen täyttämiseksi. Oikealla puolella seinän vieressä Forza 60 luo reunavalotehosteen – valo heijastuu hieman ja näkyy hädin tuskin hänen poskellaan. Kaikkien kolmen valaisimen valkotasapainoksi asetettiin 5500 K, ja tuloksena saatiin hyvin kaupallinen tyyli. Kuten näet, valo oli tarpeeksi voimakas, jotta pystyimme vangitsemaan virtaavat hiukset ja niiden yksityiskohdat. Se on myös loistava videokuvaukseen.

 

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.