Lisää tuotteet ostoskoriin ennen siirtymistäsi kassalle

Valokuvaus
Video

Vinkkejä ja niksejä Polaroid-filmillä ja -kameroilla kuvaamiseen

Olet hankkinut ensimmäisen Polaroid-kamerasi ja -filmisi: onneksi olkoon! Lue nämä vinkit ja niksit ottaaksesi hyviä kuvia ja välttyäksesi yleisimmiltä virheiltä!

1. Lämpötila

Polaroid-filmi on parasta säilyttää jääkaapissa, jotta kemikaalit pysyvät vakaina.
Kun on kuvauksen aika, ota filmi esiin ja anna sen lämmetä huoneenlämpöön (noin 20 °C).

Kylmä filmi = valokuvat, joissa on sininen sävy. Lämmitä sitä siis hieman, ennen kuin lähdet kuvaamaan.

Ylikuumentunut filmi = kuvat, joissa on vaaleanpunainen tai oranssi sävy. Jos kuvaat kesällä, pidä filmi ja kamera poissa suorasta auringonvalosta.

 

2. Salamaa vai ei salamaa

Kaikki Polaroid-kamerat käyttävät salamaa automaattisesti. Voit poistaa salaman käytöstä painamalla salaman ohituspainiketta.

On tärkeää kytkeä salama pois päältä vain, jos kuvauskohteessa on riittävästi luonnonvaloa, tai kuvista tulee epäselviä ja alivalottuneita, mikä ei ole hyvä asia. Useimmissa sisätilakuvissa suosittelemme pitämään salaman päällä parhaan tuloksen saamiseksi.

Vaikka kaikkien tuotteiden salama on varsin luotettava, eri tilanteissa saattaa muodostua ongelmia. Jos kuvaat kaukana kohteesta (tai esimerkiksi suurta ihmisryhmää pimeässä sisätilassa), on hyvin mahdollista, että salama ei tavoita kohdetta. Tässä tapauksessa suosittelemme kuvaamista ulkona hyvässä luonnonvalossa, jotta varmistetaan, että kaikki näyttävät hyvältä.

 

3. Valo

Polaroid-kamerat ja -filmit RAKASTAVAT valoa.

Kun kuvaat ulkona, kuvaa aina niin, että aurinko on suoraan takanasi tai vieressäsi, jotta kohteesi on myötävalossa. Näin varmistat, ettei kuvasi ole alivalottunut ja epätarkka.

Kun kuvaat sisätiloissa, yritä käyttää ikkunoista tulevaa luonnonvaloa tai kirkkainta mahdollista sisävaloa. Älä pelkää siirtää kohdetta tai leikitellä valaistuksella saadaksesi sen oikeanlaiseksi.

Jos valo on hieman heikko, varmista, että kamera pysyy vakaana, kokeile käyttää jalustaa, tasaista pintaa tai tue kyynärpäitäsi epätarkkuuden välttämiseksi.

 

4. Etäisyyden hallinta

Polaroid Now ja Polaroid Now+ -malleissa on molemmissa automaattitarkennus. Se tarkoittaa, että kamera valitsee objektiivin puolestasi, jotta voit keskittyä kuvan ottamiseen.

Kamerat valitsevat joko muotokuvaobjektiivin (0,3 m - 0,6 m) tai vakio-objektiivin (0,6 m - ääretön).

Polaroid Go -kamerassa on kiinteäpolttovälinen objektiivi, joten jos haluat terävimmän tarkennuksen, varmista, ettet mene liian lähelle kohdetta, noin 30 cm on lähin (täydellinen selfie-etäisyys), mutta jos menet lähemmäs, kuva on epätarkka.

5. Kaksoisvalotus

Voit aktivoida kaksoisvalotustilan painamalla salamapainiketta kahdesti, jolloin näyttöikkunaan ilmestyy numero '1', josta tiedät, että olet siirtynyt hauskanpitotilaan.

Kun teet ensimmäisen valotuksen, ikkunaan ilmestyy "2", ja toisen valotuksen jälkeen kamera rullaa luomuksesi esiin.

Jos haluat odottaa hieman ennen ensimmäistä ja toista valotusta, voit sammuttaa kameran ja ottaa toisen kuvan, kun olet valmis.

Koska filmi altistuu kaksinkertaiselle valomäärälle, on tärkeää, että kuvauksissa ei käytetä liikaa valoa. Harkitse salaman poistamista käytöstä tai salaman käyttämistä vain yhdessä otoksessa.

Parhaiten toimivat tilanteet, joissa on heikompi valo, voimakas kontrasti ja värit. Vältä valkoisia taustoja, sillä ne lisäävät ylivalotusta.

 

6. Suojaa kuvat valolta, kunnes se on näkyvissä

Polaroid-filmi on erittäin herkkä kehitysprosessin aikana.

On tärkeää suojata kuvat valolta, kunnes ne ovat täysin kehittyneet, ja ihanteellinen tapa on asettaa ne kuvapuoli alaspäin pöydälle. Valo voi aiheuttaa ongelmia värikylläisyyden ja kontrastin kanssa.

Jokaisessa kamerassa on musta suojus, jota kutsumme "sammakon kieleksi" ja joka peittää kuvan, kun se liukuu ulos, ja on parasta pitää se sen alla pari sekuntia, ennen kuin otat kuvan ulos kamerasta.

Tärkeää on myös muistaa, että kuvia ei saa taivuttaa kehitettäessä, sillä se voi aiheuttaa rikkoutumisia ja vikoja kemiassa.


7. Säilytä ne turvallisesti

Polaroid-kuvat ovat herkkiä erityisesti auringonvalolle ja kosteille olosuhteille senkin jälkeen, kun ne on poistettu kamerasta ja kehitetty täysin.

Etsi niille viileä ja pimeä säilytyspaikka, mieluiten valokuva-albumi tai kenkälaatikko, kun et ole esittelemässä niitä maailmalle!

Jos kehystät ne, varmista, etteivät ne ole suorassa auringonvalossa.

Polaroid

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.