Oikean gimbaalin valinta

Gimbaali on kameran lisäksi tärkein työkalu monille nykypäivän sisällöntuottajille. Zhiyun on alan johtava valmistaja ja sen valikoimassa on laaja valikoima gimbaaleja. Kuvasitpa sitten älypuhelimella tai ammattilaiskameralla, Zhiyunilta löytyy sinulle sopiva gimbaali.

Mikä on gimbaali?

Gimbaali on kameran tai älypuhelimen käsikäyttöinen moottoroitu gyroskooppinen vakaaja. Se auttaa sinua saamaan tasaisia ja sulavia videotallenteita, joissa on hieno, siisti elokuvamainen ilme. Gimbaalin 2- tai 3-akselisen gyroskoopin ansiosta gimbaali tasapainottaa kameran myös silloin, kun liikut. Kameragimbaali toimii tunnistamalla kameran asennon sisäänrakennettujen liiketunnistimien avulla ja kun se havaitsee liikkeen, gimbaali käyttää akseliensa ohjaamiseen algoritmia. Moottorit torjuvat liikkeet vastakkaiseen suuntaan ja vähentävät tärinää.

Näin voit luoda uskomattoman hienoja videoita, vaikka juoksisit, kävelisit, luistelisit tai hiihtäisit.

Kun Zhiyun julkaisi ensimmäisen Crane-gimbaalinsa vuonna 2016, se mullisti markkinat. Sisällöntuottajat ja pienemmät tuotantoyhtiöt, jotka kuvasivat DSLR-kameroilla, tarvitsivat jotain, jonka avulla he pystyivät luomaan tasaisia siirtymiä. Aiemmin elokuvatuottajat joutuivat käyttämään erittäin kalliita dollyjä tai mekaanisia steadicameja, jotka käyttivät fyysisiä liikkuvia osia pitääkseen kameran vakaana. Nämä työkalut olivat mekaanisia, melko tilaa vieviä, tekivät ison reiän budjettiin ja vaativat usein ammattitaitoista käyttäjää käsittelemään niitä.

Elektroninen 3-akselinen vakaaja oli vastaus tähän kaikkeen.

Se on helppo ottaa käyttöön, se ei maksa omaisuuksia, lisää useita luovia ominaisuuksia kuvauksiisi ja sitä voi käyttää kuka tahansa.

Kaikki gimbaalit eivät ole samanlaisia, mikä gimbaali on oikea sinulle?

Mikä on niiden maksimikuorma? Kuinka paljon gimbaali painaa? Gimbaalia käytetään enimmäkseen käsivaralta, joten haluat sellaisen, joka ei ole liian painava. Pitääkö minun pystyä kauko-ohjata kameraa ja gimbaalia?

Seuraavassa vastaamme kaikkiin kysymyksiisi.

Ammattikäyttöön tarkoitetut gimbaalit

Jos työskentelet sisällöntuottajana, DoP:nä (Director of Photography) tai tuotantoyhtiössä, ammattimainen gimbaali on sinulle välttämätön. Ammattikäyttöön tarkoitetun gimbaalin avulla voit työskennellä juuri haluamallasi tavalla, ja se auttaa sinua saamaan otoksen ilman heilumista tai mikrotärinää.

Zhiyunin Crane- tai Weebill-sarja toimii loistavasti ammattikäyttöön tarkoitettujen DSLR-kameroiden kanssa, ja suurin niistä, Crane 3S, pystyy käsittelemään ammattikäyttöön tarkoitettuja videokameroita, kuten Sony FX9:ää, Red Dragonia tai Arri Alexaa ja sen hyötykuorma voi olla jopa 6,5 kg.

Gimbaaleissa on osastot kuvanlähettimien asentamista varten ja useita kiinnityspisteitä, joihin on helppo kiinnittää monitoreita, mikrofoneja, seurantatarkennusta jne. varten.

Takana olevan joystickin ja pyörän avulla voit hallita gimbaalin kolmea akselia ja asetuksia. Gimbaalin avulla voit muuttaa kameran asetuksia kytkemällä sen joko kaapelilla tai Bluetoothin kautta.

Kaikissa gimbaaleissa on vankka rakenne, joka kestää kovaa kenttäkäyttöä pitkään. Akut ovat vaihdettavissa, ja Crane 3S -mallissa on myös tilaa lisäakulle, jotta käyttöaikaa voidaan pidentää.

Klikkaa tästä nähdäksesi kameran yhteensopivuuden.

Lisävarusteet ammattikäyttöön tarkoitettuja gimbaaleja varten

Kuvaatko manuaalisella kino-objektiivilla tai haluatko leveämmän kahvan? Zhiyunin kauko-ohjattava seurantatarkennusmoottori saattaa olla ratkaisu sinulle. Tai ehkä SmallRigin jatkokahva, joka auttaa sinua saamaan haluamasi otteen.

Yksi gimbaali ylitse kaikkien muiden

Kuvaatko vlogeja peilittömällä dslr-kameralla yhtenä päivänä ja jotain Instagram-tarinoita varten toisena päivänä?

Silloin Zhiyunin M-sarja on sinulle sopiva gimbaali. Kevyt, kompakti ja silti siinä on useita luovia ominaisuuksia aivan kuten isommissa ammattikäyttöön tarkoitetuissa gimbaaleissa.

M-sarja toimii loistavasti riippumatta siitä, kuvaatko toimintakameroilla, älypuhelimilla tai pienemmillä DSLR-kameroilla. Gimbaali aloitteleville sisällöntuottajille.

Lisätarvikkeet

Aivan kuten ammattikäyttöön tarkoitetuissa gimbaaleissa, myös niissä on useita lisävarusteita, joista valita. Äänimoduulit, LED-valo tai paremmat kahvat - Zhiyunilta löytyy kaikki.

Älypuhelingimbaalit

Kuvaa puhelimellasi kuin ammattilainen Zhiyunin älypuhelingimbaalilla. Nämä gimbaalit toimivat yhtä hyvin kuin selfiekeppi, mutta samalla se tarjoaa useita luovia ominaisuuksia, jotka saavat videosi näyttämään todella tyylikkäiltä!

Yhdistä puhelimesi ja gimbaali ZY-sovelluksen kautta ja tee ainutlaatuisia time-lapse-elokuvia Time-lapse-, Motion-Lapse- ja Hyper-lapse-tiloilla. Gimbaalin avulla saat myös älykkään objektinseurannan, joka pitää liikkuvan kohteen tarkennettuna, kasvontunnistuksen, pyörivän POV-perspektiivin tai Dolly Zoom / Vertigo Shot -ominaisuuden, joka lisää elokuvamaisen ulottuvuuden kuvauksiisi.

Vaaka-asennosta on helppo vaihtaa pystyasentoon napin painalluksella.

Tasapainottaminen - miten päästä alkuun

Jotta gimbaali toimisi oikein, sinun on tehtävä yksi tärkeä asia ennen kuvaamisen aloittamista, ja se on sen tasapainottaminen käyttämäsi välineen kanssa. On tärkeää, että tasapainotat sen kameraa ja objektiivia varten, jonka kanssa aiot käyttää sitä.

Näin saat parempia otoksia, eivätkä moottorit kulu niin paljon. Mitä enemmän moottorit joutuvat työskentelemään, sitä enemmän virtaa se vie akuista. Muista, että jos vaihdat linssejä, sinun on joskus tasapainotettava gimbaali uudelleen riippuen siitä, mikä malli sinulla on.

Gimbaalin erilaiset luovat tilat

PF-tila
Kamera kääntyy vasemmalle/oikealle vakaimen liikkeen mukaan, kun kallistus- ja rullausakselit on lukittu. Paina joystickiä ylös tai alas kallistusakselin manuaalista ohjausta varten.

Lukitustila
Tämä tila lukitsee kaikkien kolmen akselin liikkeen, jotta kamera pysyy paikallaan kuvaussuuntaan nähden. Paina joystickiä ylös tai alas tai vasemmalle tai oikealle kallistus- ja panorointiakselin manuaalista ohjausta varten.

POV-tila
Tässä tilassa kaikki kolme moottoria pyörivät 360° vakaajan liikkeen mukaan.

Vortex-tila
Kamera kallistuu 90°:n kulmassa ja kääntyy kahvan liikkeen mukaan rajoittamattomalla 360°:n kierrolla, kun pituusakseli on lukittu. Paina joystickiä vasemmalle/oikealle ohjataksesi panorointiakselin pyörimistä.

Seuranta-tila
Kamera kääntyy ja kallistuu vakaimen liikkeen mukaan. Paina joystickiä vasemmalle/oikealle ohjataksesi pituusakselin pyörimistä.

Go-tila
Kamera kääntyy vasemmalle/oikealle ja kallistuu ylös/alas vakaajan liikkeen mukaan nopeammin, kun pituusakseli on lukittu.

Kuva: David Liao / Zhiyun

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.