Historia

Kuva: Ole Henrik Skjelstad

Olemme olleet omistautuneita valokuvaukselle, videokuvaukselle ja optiikalle jo 1950-luvulta lähtien. Nykyään olemme intohimoisempia kuin koskaan jakamaan tietoa, inspiraatiota ja johtamaan teollisuutta eteenpäin.

Focus Nordic on ruotsalaisen, norjalaisen ja tanskalaisen yrityksen fuusion tulos.

Aikajana

1955

Paul Westheimer perusti Westheimer A/S:n Kööpenhaminassa, Tanskassa. Hän toi ensimmäisten joukossa japanilaisia ​​kameramerkkejä, kuten Canon ja Minolta, Eurooppaan.

1956

Odd Aronsen perusti Odd Aronsen A/S:n Oslossa, Norjassa. Ensimmäisiin tuotteisiin kuuluivat mm. japanilaiset Yashica-kamerat, sekä saksalaiset Rollei-kamerat ja -diaprojektorit.

1984

Thomas Wernbo perusti Focus Trading AB:n Mullsjössä, Ruotsissa. Ensimmäisiä myytyjä tuotteita olivat valkokankaat, minkä jälkeen valikoima kasvoi nopeasti uusiin luokkiin, kuten objektiiveihin, kiikareihin, salamalaitteisiin, laukkuihin ja muihin tuotteisiin.

1985

Mikael Westheimer aloitti työskentelemään isänsä yrityksensä, nousi toimitusjohtajaksi vuonna 1990 ja otti Westheimer A/S:n haltuunsa vuonna 1995. Uusien tuotemerkkien määrä kasvoi nopeasti.

Focus Sport Optics perustettiin Ruotsissa. Tuotemerkin mottona on ollut alusta alkaen korkealaatuiset kiikarit ja vastinetta rahalle.

1988

Knut Aronsen aloitti isänsä yrityksessä ja nimesi yhtiön Knut Aronsen A/S:ksi vuonna 1989. Energizer-akut, Hähnel-tuotteet ja Bilora-jalustat olivat keskeisiä tuotteita. Myös kiinalaiset kameramerkit, kuten Haking, olivat merkittävä osa myyntiä.

1995

”I Love My Photos by Focus” -brändi luotiin Ruotsissa kehittämään korkealaatuisia valokuvakehyksiä ja albumeita, joissa on moderni muotoilu.

1997

Focus Trading siirtyi Mullsjöstä Göteborgiin, joka on edelleen Focus Nordicin pääkonttorin ja keskusvaraston paikka.

2007

Focus Nordic Suomi perustettiin.

2010

Focus Nordic perustettiin, kun kolme pohjoismaista valokuvaustuotteiden jakelijaa, Focus Trading AB, Westheimer A/S ja Aronsen AS sulautuivat yhteen.

2013

Focus Nordic Viro, Latvia ja Liettua perustettiin.

2016

Focus Nordic Puola perustettiin.

2018

Focus Nordic Tšekki ja Slovakia perustettiin.

2020

Focus Nordic Unkari, Romania, Bulgaria ja Slovenia perustettiin.

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.