Zhiyun Weebill – nopeampi ja monipuolisempi vakaaja

Julkaistu:

Elokuvaaminen gimbalilla on nyt entistä helpompaa uudella Zhiyun Weebill Lab -vakaajalla. Kevyt ja monipuolinen rakenne, sekä helpompi tasapainotusjärjestelmä tarjoavat vertaansa vailla olevan käyttökokemuksen.

Sekä ammatikseen videokuvaajat että harrastajat tulevat arvostamaan monia Zhiyunin uuden käsikäyttöisen gimbal-vakaajan, Weebill Labin, mukanaan tuomia etuja. Vaikka pienikokoinen vakaaja painaa alle kilon, pystyy se kantamaan jopa kolmen kilon painoista kameraa, joka mahdollistaa lähes kaikkien suosituimpien järjestelmäkameroiden käyttämisen.

Sen lisäksi, että Weebil on pieni ja tehokas vakaaja, tarjoaa sen uudistettu muotoilu myös paljon uusia käyttötapoja. Voit käyttää vakaajaa perinteisesti pystyasennossa tai kiinnittää mukana tulevan jalustan käsikahvaksi ja käyttää vakaajaa matalien kuvakulmien saamiseksi.

Langaton yhteys älylaitteeseen

Suora yhteys älypuhelimeen tai tablettiin mahdollistaa näiden liikesensorien käyttämisen vakaajan ohjaamiseen. Puhelinta kallistamalla ja kääntämällä voidaan vakaajaa liikuttaa reaaliaikaiseksi. Puhelimen näyttöä voidaan käyttää myös monitorointiin, sommitteluun ja kameran asetusten säätämiseen. Älypuhelin helpottaa myös matalista kuvakulmista, kuten lattianrajasta, kuvaamista.

Helppo tasapainottaminen

Weebill Lab -vakaimen tukeva kumipinnoitettu käsikahva, joka toimi myös kolmijalkana, mahdollistaa erinomaisen käytettävyyden. Suurimpana uudistuksena on uusi tasapainotusjärjestelmä. Pikalukkojen ja kahden Arva-Swiss -yhteensopivan pikalevyn ansiosta kameran saaminen tasapainoon on vaivatonta jopa ensi kertalaiselta ja asetukset on helppo tallentaa myöhempää käyttöä varten.

Intuitiivinen OLED-näyttö

Vakaajassa on näppärä käyttöliittymä OLED-näytöllä, joka näyttää liitettävyyden, akun kapasiteetin, kuvaustilan, sekä useita kameran asetuksia. Kuvaajalla on näin täysi kontrolli kamerastaan.

10 tunnin käyttöaika

Kahdella 18650-akulla toimiva Weebill Lab toimii jopa 10 tuntia yhdellä lataamisella. Sen kautta on myös mahdollista antaa virtaa suoraan kameralle kuvattaessa, jolloin kameran akkuja ei tarvitse vaihtaa kuvauksen aikana.*

*Vain USB-latausta tukevilla kameroilla

Nopea PhoneGo-tila

Yhdellä painalluksella vakaaja voidaan siirtää PhoneGo-tilaan, joka sopii erinomaisesti extreme-urheilun kuvaamiseen. Sen avulla vakaaja reagoi liikkeisiin mahdollisimman nopeasti ja pysyy mukana myös nopeissa tilanteissa.

Edistyneet toiminnot

ZY PLAY -sovelluksen avulla (saatavina iOS ja Android-järjestelmille) Weebill Lab -vakaajalla voidaan käyttää useita edistyineitä toimintoja, kuten panoraamakuvausta ja erilaisia timelapse-kuvaustiloja.

Muokattavissa lisävarusteilla

Kolmen jalustakierrepaikan ansiosta Weebill Lab -vakaajaan voidaan liittää useita lisävarusteita, kuten puhelinpidike, pieni monopodin tai kolmijalka. Vakaajaan voidaan liittää myös ulkoinen follow focus -moottori (TransMount Servo Zoom/Focus Controller), jonka avulla tarkennuksen säätäminen on erittäin tarkkaa ja tasaista.

Hinta ja saatavuus

Zhiyun Weebill Lab toimitukset alkavat marraskuun puolivälissä. Sen suositushinta on noin 659 euroa.


Tärkeimmät ominaisuudet

 • 3-akselinen vakaaja järjestelmäkameroille
 • Kantavuus jopa 3 kg
 • Kaksi eri käyttöasentoa
 • Helpompikäyttöinen tasapainotusjärjestelmä
 • Tasapainoasetusten tallennus
 • Kaksi Arca-Swiss yhteensopivaa pikalevyä
 • Intuitiivinen OLED-näyttö, pikanapit ja säätörulla
 • PhoneGo-tila nopeisiin tilanteisiin
 • Älylaitteen käyttö liikeohjaimena
 • Lisäominaisuuksia ZY Play -sovelluksella
 • Jopa 10 tunnin käyttöaika kahdella litium-akulla.
 • Kameran USB-lataaminen vakaimesta


Tekniset tiedot

Type: 3 axis stabilizer (gimbal) for system cameras
Tilt Angle Range: 360°
Pan Angle Range: 360°
Roll Angle Range: 360°
Deviation in Static State: +/-0,01 to +/-0,04°
Deviation in Motion State: +/-0,05 to +/-,.3°
Recommended Pay Load: 3 kg
Operating time per charge: 10 hours
Battery Type: 2x Lithium Ion Battery (type 18650), 2600 mAh each
Charging Time: 2,5 hours
Temperature Range: -10° to +45°C
Dimensions: 70 x 190 x 300 mm
Weight: 970 g
Special Features: Go Mode for fast scenes. Wireless smartphone connection. Extra features with the ZY Play app (Android & iOS): Panorama, Focus Timelapse, Motion Timelapse, Long Exposure Timelapse and more.
Others: Control panel with OLED screen, hot keys and adjustment wheel. USB charging of compatible cameras.
Included accessories: Quick Start Guide, mini tripod, rechargeable batteries, charger, USB-C cable, USB Micro cable, USB Micro to USB-C adapter.