Zhiyun Crane 3 Lab – Vakaaja järeille kameroille

Julkaistu:

Zhiyunin uuden ammattitasoisen Crane 3 Lab -vakaajan kantavuus riittää jopa 4,5 kiloiselle kameralle. Sen uudistettu ergonominen muotoilu on suunniteltu vähentämään käyttäjän rasitusta. Vakaimen käyttöönotto on erittäin nopeaa ja se tukee lisäksi erillisiä zoom- ja tarkennusmoottoreita.

Zhiynin uutuus, käsikäyttöinen Crane 3 Lab -vakaaja, nostaa elokuvaamisen uudelle tasolle. Uusi lippulaivamalli pystyy vakauttamaan jopa 4,5 kiloisen ammattikameran, joka on yli kilon enemmän kuin edeltäjänsä Crane 2. Lisäksi vakaimen muotoilu on uudistettu täysin: L-muotoisena se tarjoaa paremman ergonomian kuvaajalle. Kumipinnoitettu kahva mahdollistaa matalammat kamerakulmat käsivartta tai rannetta rasittamatta, josta on erityisesti hyötyä raskaammalla kalustolla kuvattaessa.

Kahva on helppo kääntää perinteisempään asentoon kuvattaessa tavanomaisia kuvakulmia. Mukana tuleva pieni kolmijalka voidaan kiinnittää vakaimen alle, jolloin se toimii toisena käsikahvana entistä tukevampaa käyttöä varten. Crane 3 Lab -vakaimen avulla kuvaaja voi helposti valita parhaan työskentelyasennon erilaisia käyttötarkoituksia varten, kuvattiin sitten keveällä peilittömällä kameralla tai ammattivideokameralla.

Vahvemmat moottorit

Uudistetut moottorit ovat Crane 2 -malliin verrattuna kaksi kertaa vahvemmat ja 1,5 kertaa nopeammat. Ne pystyvät käsittelemään raskaampaa kalustoa, 4,5 kiloa verrattuna edeltäjän 3,2 kiloon, ja ovat huomattavasti hiljaisempia. Crane 3 Lab käyttää samoja ladattavia akkuja kuin Crane ja Crane 2 ja ne mahdollistavat jopa 7,5 tunnin käyttöajan. Akut voidaan ladata täyteen neljässä tunnissa vakaajan USB-portin kautta tai erillisellä laturilla.

Nopea ja helppo tasapainottaminen

Crane 3 Lab -vakaimessa on uusi tasapainotusjärjestelmä, jossa jokainen akseli voidaan lukita erikseen. Vakain myös pitää käytetyt asetuksensa, kun kamera irrotetaan pikakiinnityslevyn avulla, joten sen käyttöönotto uudelleen on erittäin helppoa.

Tuki servo-moottoreille

Intuitiivinen käyttöliittymä koostuu sauvaohjaimesta, pikanapeista, säätöpyöristä, sekä kirkkaasta OLED-näytöstä, joka näyttää yhteystilan, akun tason, vakaimen tilan, sekä useita kameran asetuksia. Crane 3 Lab tukee lisäksi lisävarusteena saatavia zoom- ja follow focus -moottoreita, joiden käyttämiseen vakaimessa on omat säätöpyöränsä. Moottorit kytketään USB-kaapeleilla kamerakehdon alla oleviin USB-portteihin.

Älypuhelin monitorina ja liikeohjaimena

Langaton yhteys puhelimeen mahdollistaa vakaimen eri asetusten ohjaamisen älylaitteelta. Langattoman videokuvan siirron (Full HD 1080p) avulla puhelin toimii monitorina, joka auttaa kuvan sommittelussa varsinkin vaikeammissa kuvakulmissa. Lisäksi puhelimen liikesensorilla voidaan ohjata vakainta reaaliaikaisesti.

Go-tila nopeaan kuvaukseen

Pikanäppäintä painamalla vakain siirtyy Go-tilaan, jolloin vakaajan kaikkien moottoreiden koko teho otetaan käyttöön. Se mahdollistaa nopeammat liikkeet extreme-urheilun kuvaamiseen.

ZY Play -sovelluksen (saatavana iPhone ja Android) avulla Crane 3 Lab tukee useita edistyneitä toimintoja, kuten panoraamakuvaamista ja erilaisia timelapse-kuvaustiloja.


Hinta ja saatavuus

Zhiyun Crane 3 Lab -vakaimen toimitukset alkavat tammikuussa 999,00 euron hintaan.


Tärkeimmät ominaisuudet

  • 3-akselinen moottoroitu kuvanvakaaja 4,5 kg kantavuudelta
  • Tukee ulkoisia zoom- ja follow focus -moottoreita (lisävarusteina)
  • Älypuhelin langattomana monitorina tai liikeohjaimena
  • Uudistettu muotoilu – kaksi eri käyttöasentoa
  • Helppokäyttöinen ohjauspaneeli, pikapainikkeilla, säätöpyörillä ja OLED-näytöllä
  • Nopeampi ja helpompi tasapainotus lukittavilla akseleilla
  • Go-tila nopeiden tilanteiden kuvaamiseen
  • 7,5 tunnin akunkesto
  • Lisätoimintoja: ZY Play -sovelluksella

Tekniset tiedot

Tyyppi: 3-akselinen vakaaja järjestelmäkameroille
Kallistusalue: 273°
Panorointialue: 360°
Poikittaiskallistusalue: 360°
Suositeltu kantavuus: enintään 4,5 kg
Akkukesto: noin 7,5 tuntia
Akkutyyppi: 3x Litium-akku (18650), 2600 mAh / akku
Latausaika: 4 tuntia
Käyttölämpötila: -10° - +45°C
Mitat: 205 x 366 x 331 mm
Paino: 1880 g
Pakkauksessa mukana: Pikaopas, minijalusta, ladattavat akut, laturi, MicroUSB-kaapeli, MicroUSB-USB-C-kaapeli, HDMI-kaapeli

Avainsanat: focus nordic, valokuvaus, kamera, gimbal, vakaaja, videokuvaus, video, zhiyun, Pressrelease