Focus Discover – uusi kiikarisarja erikoislasilla

Julkaistu:

Uuden Focus Discover-sarjan kiikarit ovat kestäviä, helppokäyttöisiä ja niiden optinen suorituskyky on huippuluokkaa. Sarjaan julkaistaan viisi eri kiikaria, joista löytyvät sopivat vaihtoehdot niin retkeilijöille, metsästäjille, kuin lintuharrastajillekin.

Discover-sarjan kiikarit ovat ensiesittelyssä IWA Outdoor Classics 2019 -messuilla Nürnbergissä maaliskuun 8. - 11. päivä.

Ruotsalaisen kemistin Carl Gustaf Mosanderin vuonna 1839 onnistuttua lantanumin erottamisessa omaksi metallikseen, ei hän varmastikaan odottanut, että 180 vuoden kuluttua hänen keksintöään käytettäisiin korkeimman teknologian tarpeissa. Nykyään lantanumoksidia käytetään valokuitukaapeleiden, lääketieteellisten välineiden ja valokuvauslinssien parantamiseen - sekä uusissa Focus Discover-sarjan kiikareissa!

Miellyttävät niin kantaa kuin käyttääkin

Lantanum pohjaa kreikan kielen sanaan lanthanein, joka tarkoittaa 'piileskellä'. Se myös kuvaa hyvin Discover-sarjan huomiotaherättämättömän eleganttia muotoilua. Sarja sisältää viisi kiikarimallia, joista löytyy soveltuva yhdistelmä suurennosta ja valovoimaa kaikkiin käyttötarkoituksiin: 10x50, 12x50, 10x42, 8x42 sekä 8x32

Discover-kiikarit käyttävät kattoprismarakennetta kompaktin ja kevyen rakenteen toteuttamiseksi menettämättä suorituskykyä. Kiitos kompaktiutensa ne kulkevat helposti mukana matkalla ja pakkautuvat reppuun tai laukkuun helposti käden ulottuville luontoreissuilla. Rakenne on myös erittäin kestävä, kiitos kumipanssaroinnin joka suojelee ískuilta ja tärähdyksiltä ja tarjoaa erinomaisen otepinnan, sekä vedenpitävän runkonsa joka on lisäksi täytetty typpikaasulla - tehden kiikareista immuunin lämmönvaihtelun aiheuttamalle sisäpuolen kondensaatiolle. Tarkoitettu kovaan käyttöön pitkilläkin seikkailureissuilla!

Suurikokoiset 25 mm halkaisijan silmäkupit sekä epätyypillisen hyvä silmän etäisyys linssistä  (21 millimetriä 8x42 sekä 10x50 kiikareilla) tekee Discover-kiikareista helpot ja miellyttävät käyttää myös silmälasien kanssa. Suurikokoinen tarkennusrengas sallii nopeiden tarkennusmuutosten tekemisen. Lintuharrastajat ja metsästäjät arvostavat myös kiikareiden laajaa näkökenttää, joka tekee kohteiden havaitsemisesta ja seuraamisesta helpompaa. 

Huippuluokan optinen rakenne

Kompaktin rungon ja kevyen rakenteen kanssa yhtäläisen tärkeää Discover-sarjan kiikareissa on erinomainen optinen suorituskyky. Focus Lantanum-lasilinssit ja huippuluokkaiset BaK-4 kattoprismat tarjoavat erinomaisen valonläpäisyn ja vaihekorjatut optiikat tuottavat erinomaisen tarkan värintoiston. Edistynyt monikerrospinnoite heijastuksia poistavilla ominaisuuksilla kaikilla lasipinnoilla tekee sarjan kiikareista huippuluokan ammattikiikareihin verrannollisen tarkkuuden ja kirkkauden. 

Jos Carl Gustaf Mosander yhä eläisi, olisi hän varmasti ylpeä keksintönsä merkityksestä optiselle teollisuudelle - sekä erityisesti Focus Discover -kiikarisarjalle!

Focus Discover 8x32 - erinomaisen kompakti ja helppokäyttöinen yleiskiikari joka painaa vain 548 grammaa ja omaa 138m näkökentän kilometrin etäisyydellä (7.9 astetta).

Focus Discover 8x42 | 10x42 - metsästäjille, lintuharrastajille ja muille luontoihmisille soveltuvat kiikarit joiden kirkkaus ja valonläpäisy riittää erinomaisesti myös aamu- ja iltahämärässä käyttöön.

Focus Discover 10x50 | 12x50 - pienten yksityiskohtien erottamiseen kaukaa, suurikokoinen 50 mm halkaisijaltaan oleva etulasi tuottaa erinomaisen kirkkaan kuvan huolimatta korkeasta suurennoksesta. 


Hinta ja saatavuus: 

Uudet Focus Discover-sarjan kiikarit ovat saatavilla huhtikuusta alkaen. Niiden suositushinnat ovat:

8x32: 199 €

8x42: 219 €

10x42: 229 €

10x50: 259 €

12x50: 269 €

Lisätietoja: info@focusnordic.fi