Logotype for Focus NordicLogotype for Focus Nordic
Euroopan suurin valokuvaustarvikkeiden jakelija.

Focus Nordic

Focus Nordic yrityksenä

Focus Nordic on Euroopan suurin valokuvaustarvikkeiden jakelija. Sen valikoimassa on edustettuna monia vahvimmista tuotemerkeistä sekä kameroissa, objektiiveissa, kiikareissa että tarvikkeissa. Lisäksi yrityksellä on lukuisia tuotteita oman Focus-tuotemerkin alla.

Focus Nordic perustettiin yhdistämällä Westheimer A/S Tanskasta, Focus Trading Ruotsista ja Aronsen A/S Norjasta. Nykyisin pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa, minkä lisäksi yrityksellä on myyntitoimistot Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Tsekissä, Latviassa ja Puolassa. Focus Nordic AB:n vuosittainen liikevaihto on noin 55 miljoonaa euroa.

Historiaa

Focus Nordic perustettiin yhdistämällä Westheimer A/S Tanskasta, Focus Trading Ruotsista ja Aronsen A/S Norjasta. Nämä kaikki olivat jo valmiiksi suuria omilla markkinoillaan ennen yhdistymistä, joka tapahtui 1. tammikuuta 2010.

Westheimer A/S:n perusti Paul Westheimer jo 1955. Se oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toi japanilaisia kameroita eurooppaan. Päämerkkeinä lähes 50 vuoden ajan olivat Canon ja Minolta. Mutta tuotemerkkien määrä kasvoi nopeasti, etenkin sen jälkeen kun Paulin poika Mikael Westheimer, tuli yrityksen johtoon.

Focus Trading AB:n perusti nykyinen Focus Nordicin toimitusjohtaja Thomas Wernbo vuonna 1984. Kaikki alkoi Mullsjössä valkokankailla, mutta myös siellä tuotteiden ja tuotemerkkien määrä kasvoi nopeasti ja muutto Göteborgiin oli sen luonnollinen seuraus.

Norjan Aronsen A/S:n perusti Knut Aronsen vuonna 1989 ja (Aronsens) on ollut yksi tunnetuimmista ja vakiintuneimmista (nimistä) Norjan valokuvausmarkkinoilla jo 50-luvulta lähtien. Yhdistämiseen kuului myös Focus Image Nordic Oy, jonka nämä edellä mainitut yritykset omistivat yhdessä. Se on kehittynyt ja kasvanut erittäin nopeasti johtavaksi tavarantoimittajaksi Suomen markkinoilla.

Yhdistämiseen kuului myös Focus Image Nordic Oy, jonka nämä edellä mainitut yritykset omistivat yhdessä. Suomen myyntitoimisto perustettiin vuonna 2007.

Vuonna 2012 Focus Nordic aloittaa liiketoiminnan Islannissa. Vuonna 2013 Focus Nordic aloittaa liiketoiminnan Baltiassa. Vuonna 2016 Focus Nordic aloittaa liiketoiminnan Puolassa.

Liiketoimintamalli

Focus Nordicin tavoitteena on olla mahdollisimman kattava ja reilu tavarantoimittaja asiakkailleen. Yrityksen ideana on tehokkaalla jakelulla suoraan omasta varastosta palvella jälleenmyyjiään pohjoismaissa parhailla tuotteilla. Suurilla tavaraostoilla kaikkia pohjoismaita varten saadaan parhaat hinnat sekä tuotteille että kuljetuksille muita etuja unohtamatta.

Valikoimassamme on yli 60 eri tuotemerkkiä, joista suuri osuus on ”rautaa”, kuten kameroita, videokameroita, objektiiveja ja kiikareita. Focus Nordicin yrityskulttuuriin kuuluu ammattitaidon lisäksi positiivinen työilmapiiri, työntekijöiden henkilökohtainen sitoutuneisuus ja joustavuus.

BSCI

Focus Nordicissa otamme aktiivisesti kantaa siihen, että kaikilla tavarantoimittajillamme on hyvät työehdot ja sosiaalinen tilanne yrityksissään.

Olemalla jäsen Amfori BSCI -järjestössä sitoudumme sen toimintatapaan. Sen mukaisesti varmistamme, että tavarantoimittajat kunnioittavat ihmisoikeuksia sekä noudattavat voimassaolevia lakeja ja asetuksia.

Maahantuojana ja edustajana meille on tärkeää, että myymämme tuotteet valmistetaan eettisesti, sosiaalisesti ja ympäristövaikutuksiltaan hyväksyttävällä tavalla. BSCI -yhteistyön ansiosta saamme suuremmat mahdollisuudet ja enemmän voimaa niille vaatimuksille, jotka asetamme tavarantoimittajillemme.

Business Social Compliance Initiative on toimialat ylittävää yhteistyötä pääasiassa eurooppalaisten myyntiyritysten kesken. Yli 700 yritystä on liittynyt mukaan ja toteuttaa yhteistä toimintatapaa, joka tähtää työehtojen ja sosiaalisen tilanteen parantamiseen jäsenyritystensä tavarantoimittajien keskuudessa.

Ympäristötietoisuus

Focus Nordic on maakohtaisesti jäsenenä järjestöissä, jotka ovat organisoivat elektroniikan ja akkujen keräystä ja kierrätystä valtakunnallisesti. (Voit tutustua näihin organisaatioihin alla olevista linkeistä.)

Pyrimme vähentämään aktiivisesti paperin käyttöä ja tarpeettomia pakkausmateriaaleja. Laskut ja muu kirjeenvaihto lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla. Varastomme henkilökunta pyrkii myös minimoimaan tarpeetonta pakkausmateriaalia, ja kierrättämään materiaaleja mahdollisuuksien mukaan, sekä käyttämään lähetysten suojaamisessa muovin sijaan paperia.

E-commerce

Focus Nordic on mahdollistanut asiakkailleen verkkotilaamisen jo vuodesta 2003. Rekisteröityneet asiakkaamme kaikissa maissa pääsevät verkkokauppaan, jossa on nähtävissä koko tuotekatalogimme, hinnat ja varastotilanne tuotekohtaisesti. Tilauksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Vuonna 2018 olemme ottaneet askeleen eteenpäin uudistetulla verkkosivualustalla, joka yksinkertaistaa tilausprosessia asiakkaalle ja tarjoaa monia uusia toimintoja.

EDI:n kaltaisten teknologioiden ansiosta yhteistyö asiakkaiden, tavarantoimittajien ja muiden kumppanien kanssa tehostuu säästäen paperia ja hallintokuluja.