SantaColor

Analoginen valokuvaus kukoistaa ja sekä filmien että kameroiden kysyntä on suurta. Ricoh-Pentax ilmoitti hiljattain aloittavansa analogisten kameroiden valmistuksen ja aikoo tuoda markkinoille kaksi uutta kameramallia lähitulevaisuudessa.Näemme, että analogisille tuotteille ja analogisen filmin tarjoamalle ainutlaatuiselle ilmaisulle on vahva kysyntä, sanoo Focus Nordicin analogisista tuotteista vastaava tuotepäällikkö Magdalena Ozarek. Siksi tuntuu erityisen hauskalta esitellä tänään SantaColor 100 uutena tuotteena analogisessa valikoimassamme.

SantaColor 100 on 36 kuvan 35 mm kinofilmi, jonka ISO-arvo on 100. Se on valmistettu C41-prosessia varten. Värit ovat elinvoimaisia ja filmi tarjoaa laajan liikkumavaran ja hienorakeisuuden, mikä johtaa upeisiin tuloksiin, joissa on voimakkaita punaisia ja reheviä vihreitä sävyjä. Sen dynamiikka on joustava ja sitä voidaan prässätä jopa 800 ISO-herkkyyteen asti, jolloin väritarkkuus heikkenee vain vähän ja sama pätee myös rakeisuuteen. Kun filmi on kuvattu 400 ISO:lla ja sitä on prässätty kehityksessä +2 pysähdystä, siinä on edelleen tarkat värit ja lähes rakeeton ilme.

Tämä ainutlaatuinen filmi valmistetaan Yhdysvalloissa ainoan värifilmin valmistajan toimesta ja se suunniteltiin alun perin ilmavalvontaan, mutta nyt se on otettu uudelleen käyttöön luovaan valokuvaukseen. Kameratori (Kamerastore) tuo filmin maahan ja kelaa sen käsin Suomessa, käyttäen uudelleen käytettyjä filmikanistereita ja ympäristöystävällisiä pahvipakkauksia.

Kategoriat

Kaikki
Kaikki:1
Kaikki
1

Lajitteluperuste:

Näytä

Santa FilmSantaColor 100 (35mm) 36exp. - 1 roll
TuoteNro
124203
EAN
6429810609236
Varastossa
18,90 €

SantaColorin tarina alkoi suomalaisen jälleenmyyjän Kameratorin onnistuneesta joukkorahoituskampanjasta. Kameratori sijaitsee Tampereella ja se tunnetaan analogiyhteisössä laajasta valikoimastaan filmikameroita ja valokuvaustarvikkeita sekä sitoutumisestaan kestäviin ja ympäristöystävällisiin käytäntöihin liiketoiminnassaan.

Kameratori aloitti hankkeen alun perin auttaakseen ukrainalaisia naisia, jotka ovat paenneet Suomeen meneillään olevan konfliktin vuoksi ja kampanja keräsi viime vuonna lähes 200 000 euroa ennakkotilauksina. Näillä varoilla he pystyivät valmistamaan ensimmäisen 25 000 filmirullan erän ja nyt he valmistavat jatkuvasti noin 12 000 filmirullan eriä kolmen kuukauden välein. Tuotantokapasiteetti on mahdollista kaksinkertaistaa. Tällä hetkellä SantaColor-hankkeen avulla on työllistetty neljä naista.

Tilaa uutiskirje

Saat tiedon viimeisimmistä tuoteuutuuksista, inspiraatioista ja erikoistarjouksista.