Samyang julkaisee superlaajakulman täydelle kennolle!

Julkaistu:

Huikealla 130 asteen kuvakulmalla varustettu uusi Samyang XP 10 mm f/3.5 on todellakin superlaajakulma. Siitä huolimatta se ei ole kalansilmäobjektiivi, vaan piirtää upeaa vääristämätöntä kuvaa.


Samyang XP 10 mm f/3,5 on uusin lisäys Samyang XP -sarjan objektiiveihin, jotka erottuvat edukseen erinomaisella optisella ja mekaanisella laadullaan. Toisin kuin kalansilmäobjektiivit, Samyang 10 mm tekee vääristämätöntä, suoralinjaista kuvaa. Toisin sanoen se on erittäin käyttökelpoinen objektiivi niin maisemien, avaruuden kuin arkkitehtuurinkin kuvaamiseen.

Tukee automaattivalotusta

Kuten muussakin XP-sarjassa, myös Samyang XP 10 mm f/3.5 -objektiivissa on sileä puolimatta alumiinirunko, joka on samalla tukeva että elegantti. Elektroniset kontaktit mahdollistavat automaattisen aukonsäädön ja tiedonsiirron objektiivin ja rungon välillä. Tästä syystä Samyang XP 10 mm f/3,5 on yhteensopiva kameroiden automaattivalotustilojen ja mittauksen kanssa. Se tukee myös tarkennuksen ilmaisinta etsimessä.

Erittäin laadukkaassa tarkennusrenkaassa on tasainen kumipinnoitus, joka on yhdenmukainen metallirungon kanssa ja takaa hyvän kuvaustuntuman.

Kehittynyt optinen rakenne

Objektiivissa on käytetty 18 huolellisesti suunniteltua 11 ryhmään sijoitettua elementtiä, jotka mahdollistavat mahdollisimman vähäiset vääristymät ja optiikan erinomaisen terävyyden. Kehittyneessä optisessa rakenteessa on kolme asfääristä linssiä, HR-linssi (High Refractive) ja kolme ED-lasista valmistettua linssiä. Samyang XP 10 mm f/3.5 pystyy vastaamaan jopa 50 megapikselin kennojen tai 8K-videon vaatimuksiin.

Samyangin Ultra Multi Coating -pinnoitus vähentää heijastuksia ja haamukuvia ja takaa sen että kuvissa on aina hyvä kontrasti ja luonnollinen värintoisto.

Hinta ja saatavuus

Samyang XP 10 mm f/3,5 toimitukset Canon EF -kiinnityksellä alkaa huhtikuussa. Nikon F -version toimitukset alkavat myöhemmin.

Suositushinta: 1065 €


Lisätietoja: info@focusnordic.fi


Tärkeimmät ominaisuudet

  • 10 mm suoralinjainen ultralaajakulmaobjektiivi täydelle kennolle
  • Laadukas rakenne, sileä metallirunko ja tyylikäs muotoilu
  • Kehittynyt optinen rakenne: asfäärisiä linssielementtejä, HR- ja ED-lasia
  • Erinomainen terävyys ja erottelukyky
  • Tukee automaattivalotustiloja sekä tarkennusilmaisinta

Tekniset tiedot

Polttoväli: 10 mm
Suurin aukko: f/3,5
Piirtoympyrä: 24 × 36 mm (täysikenno). Sopii myös APS-C
Kuvakulma: 130˚
Kiinnitykset: Canon EF, Nikon F
Tarkennus: Käsitarkennus
Kuvanvakaaja:
Ei
Optinen rakenne: 18 elementtiä / 11 ryhmää
Pienin aukko: f/22
Lähin tarkennus: 26 cm
Suurennussuhde: 0.07x (1:14)
Himmenninlehtiä: 7
Suodinkierre: Ei suodinkierrettä (kaareva etuelementti)
Pituus: 98,1 mm (Canon), 95,6 mm (Nikon)
Halkaisija: 95 mm
Paino: 779 grammaa (Canon), 782 grammaa (Nikon)
Muuta: Kiinteä vastavalosuoja
Mukana: Linssinsuojat